x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Echipamente de protecție medicală furate dintr-un spital din Paris

Echipamente de protecție medicală furate dintr-un spital din Paris

23 Noi 2015   •   17:07
Echipamente de protecție medicală furate dintr-un spital din Paris
Sursa foto: Simon Davis

Mai multe echipamente de protecție, utilizate de personalul medical în cazurile de boli contagioase, precum virusul Ebola, au dispărut dintr-un spital din Paris.

Plângerea oficială a fost depusă joi, în aceeași zi în care premierul Franței Manuel Valls avertiza asupra faptului că există riscul ca teroriștii să utilizeze „arme chimice sau biologice”.

Purtătorii de cuvânt ai Sistemului Public de Sănătate din Paris au declarat că de la spitalul Necker lipsește un număr „limitat” de costume, infirmând ipotezele lansate de jurnaliști, care atrăgeau atenția asupra faptului că au fost furate doisprezece echipamente de protecție ermetică, trei duzine de ghete rezistente la agenți chimici, manuși și măști.

Aceiași oficiali au afirmat că obiectele lipsă erau depozitate într-o încăpere în care accesul se făcea pe baza unui cod. Totuși, acolo se găseau și multe alte materiale medicale și astfel, foarte mulți membri ai personalului intrau în camera respectivă.

Potrivit nbcnews.com, din ziua în care incidentul a fost semnalat, conducerea spitalului a luat măsuri stricte în ceea ce privește securitatea încăperii.
 

×