x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Educatoare, vedeta combaterii panicii.

Educatoare, vedeta combaterii panicii.

01 Iun 2011   •   21:00

O educatoare din Mexic, Martha Rivera Alanis, a fost decorata pentru curajul sau, dupa ce un videoclip arata cum si-a instruit copiii de la gradinita sa stea lipiti de podea si sa cante pentru a evita panica, in tim­pul unui atac cu arme de foc pe­trecut afara, in preajma institutiei, scrie AP. Alanis, in varsta de 33 de ani, a folosit propriul telefon mobil pentru a filma incidentul. In timpul focurilor de arma care se aud afa­ra, aceasta isi instruieste copiii sa se intinda cu fata lipita de podea. 'Nu, draga mea, nu se va intampla ni­mic', a linistit-o ea pe o fetita in­gri­jorata. Pe diploma oferita de gu­ver­natorul statului mexican Nuevo Leon scrie ca educatoarea Martha Ri­vera Alanis a demonstrat un 'cu­raj civic iesit din comun'. Rivera Ala­nis a declarat ca nu este preocu­pa­ta de faima, ci de siguranta copii­lor de 5 si 6 ani.

'Bineinteles ca mi-a fost teama, dar copiii mei sunt cei care ma ajuta sa trec cu bine prin asta', a declarat ea. Cinci persoane fusesera ucise in acel atac, petrecut intre grupurile cri­minale cu legaturi cu cartelurile de droguri au loc frecvent in zona.

In imaginile filmate cu telefonul, edu­catoarea incearca sa ii calmeze pe copii si le distrage atentia pu­nan­du-i sa cante toti un cantec in care este vorba de picaturi de ploaie de ciocolata. 'Singurul meu gand era sa ii distrag de la acel zgomot. Si m-am gandit la cantec', a povestit ea. Educatoarea, mama a doi copii, a postat pe Twitter clipul si altcineva l-a pus pe YouTube.

×
Subiecte în articol: externe