x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Edward Snowden continuă seria dezvăluirilor: "SUA au 16 baze de spionaj prin satelit în străinătate"

Edward Snowden continuă seria dezvăluirilor: "SUA au 16 baze de spionaj prin satelit în străinătate"

08 Iul 2013   •   18:49
Edward Snowden continuă seria dezvăluirilor: "SUA au 16 baze de spionaj prin satelit în străinătate"

Oraşul Brasilia a găzduit una dintre cele 16 baze de spionaj prin satelit create de Statele Unite în străinătate, aceasta fiind singura din America Latină, relatează cotidianul O Globo, citând documente puse la dispoziţie de fostul consultant NSA Edward Snowden.

Cotidianul brazilian a citat documente puse la dispoziţie de fostul consultant NSA Edward Snowden, conform căruia "una dintre bazele de spionaj unde agenţi ai NSA colaborau cu colegii din cadrul CIA a funcţionat în oraşul Brasilia, cel puţin până în 2002".

Publicaţia, care a avut acces la documente furnizate de Edward Snowden, nu a găsit dovezi care să ateste că activităţile de spionaj ar continua şi a notat că în ultimii zece ani, persoane care au tranzitat Brazilia sau au locuit în această ţară au fost spionate de serviciile secrete americane. Guvernul brazilian, care a catalogat aceste dezvăluiri ca fiind "extrem de grave", va propune Naţiunilor Unite noi reglementări în acest domeniu.


×
Subiecte în articol: edward snowden spionaj nsa brazilia