x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eforturile locale pentru combaterea poluării nu pot compensa inacţiunea SUA

Eforturile locale pentru combaterea poluării nu pot compensa inacţiunea SUA

30 Aug 2018   •   12:52
Eforturile locale pentru combaterea poluării nu pot compensa inacţiunea SUA

Oraşele, regiunile şi afacerile de peste tot de pe glob se unesc pentru a se putea confrunta cu schimbările climatice. Cu toate acestea, reducerile emisiilor sunt relativ mici şi nu compensează în totalitate inacţiunea SUA din timpul administraţiei Trump, potrivit unui nou studiu, notează The Guardian.

Mai mulţi primari de oraşe, reprezentanţi ai guvernelor regionale şi executivi ai afacerilor se vor întâlni luna viitoare la San Francisco pentru un summit major care îşi propune să impună acţiuni, independente de guvernele naţionale, pentru a micşora impactul schimbărilor climatice.

Gazele cu efect de seră eliminate de aceste entităţi sunt relativ modeste, potrivit unui nou studiu, iar SUA, al doilea cel mai mare emiţător din lume, priveşte spre ieşirea din Acordul climatic de la Paris. Acţiunile locale pentru comaterea poluării nu sunt suficiente, fiind vorba de cantităţi mici de emisii, iar inacţiunea SUA nu poate fi compensată astfel. 

“Acţiunile oraşelor, companiilor şi statelor nu sunt nesemnificative, dar nu pot face asta singuri. Asta arată că toată lumea poate face mai mult. Reducerea curentă teribil de inadecvată şi sperăm ca acţiunile altor entităţi să dea guvernelor naţionale încrederea să fie mai ambiţioase.”, spune directorul Data-Driven Yale, Dr Angel Hsu.

 

 

×