x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Egiptul se declară profund preocupat de escaladarea militară în Siria

Egiptul se declară profund preocupat de escaladarea militară în Siria

14 Apr 2018   •   19:30
Egiptul se declară profund preocupat de escaladarea militară în Siria

Egiptul s-a declarat sâmbătă profund preocupat de escaladarea militară în Siria, care ar putea afecta siguranţa poporului sirian şi pune în pericol acordurile de reducere a tensiunilor, transmite Reuters. 

Forţele aeriene americane, franceze şi britanice au tras peste 100 de rachete în noaptea de vineri spre sâmbătă, având ca ţintă instalaţii de arme chimice ale guvernului sirian, în replică la presupusul atac chimic petrecut la Douma la 7 aprilie. 

Fără a menţiona în mod direct loviturile aeriene din cursul nopţii, Ministerul de Externe de la Cairo se declară profund preocupat de 'actuala escaladare militară în Siria'. 

De asemenea, diplomaţia egipteană respinge folosirea de arme interzise la nivel internaţional pe teritoriul sirian şi cere o anchetă internaţională transparentă. 

'Republica Arabă Egipt îşi exprimă solidaritatea cu poporul frate sirian în aspiraţiile sale de a trăi în securitate şi stabilitate', se arată în comunicatul Ministerului de Externe. 

Acesta cheamă la o soluţionare paşnică a crizei siriene şi la eforturi pentru ca ajutoarele umanitare să ajungă la cei afectaţi de conflict.

AGERPRES

×