x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Egiptul va cumpăra grâu din regiunea Mării Negre, la prima licitaţie din acest sezon

Egiptul va cumpăra grâu din regiunea Mării Negre, la prima licitaţie din acest sezon

12 Iul 2016   •   20:20
Egiptul va cumpăra grâu din regiunea Mării Negre, la prima licitaţie din acest sezon
Egiptul, cel mai mare cumpărător mondial de grâu, a primit marţi oferte de la 13 firme de trading care au oferit grâu din Ucraina, Rusia şi România, la prima licitaţie organizată în noul an financiar 2016/2017, care a început la 1 iulie, transmite Reuters.
 
 Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, urmează să anunţe marţi seară firmele care au câştigat contractele pentru livrare de grâu în perioada 10 - 20 august.
 
 Cea mai mică ofertă depusă la licitaţia de marţi a fost de 161,84 dolari pe tonă, preţ care nu include transportul, pentru grâu din Ucraina. În cazul grâului din România, cea mai mică ofertă a fost depusă de traderul Ameropa care a oferit grâu la un preţ de 169,33 dolari pe tonă.
 
 Traderii au precizat că numărul mare al ofertelor depuse la licitaţia de marţi, 13 faţă de o medie de 5 oferte înregistrate la licitaţiile anterioare, se explică prin creşterea interesului traderilor după un decret ministerial care a rezolvat o dispută de durată cu privire la criteriile de calitate ale grâului importat.
 
 În ultimele şase luni diferite agenţii guvernamentale egiptene au emis norme contradictorii cu privire la conţinutul de cornul secarei (o ciupercă care parazitează diferite cereale - n. r.). Un decret ministerial care a intrat marţi în vigoare apus capăt acestei dispute prin introducerea unui standard acceptat la nivel internaţional privind un conţinut de cornul secarei de maximum 0,05%.
 
Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: grău marea neagră Egipt licitatie