x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Electoralele americane - Asul democratilor

Electoralele americane - Asul democratilor

08 Iul 2004   •   00:00

Rivalul lui George Bush, democratul John Kerry, este convins ca a gasit ac de cojocul actualului presedinte american. Kerry l-a ales pe senatorul de Carolina de Nord, John Edwards, sa-l insoteasca in cursa pentru prezidentiale impotriva tandemului format din George Bush si vicepresedintele sau, controversatul Dick Cheney.

Intr-o posibila echipa prezidentiala democrata, lui Edwards i s-a promis functia de vicepresedinte.
Alegerea lui Edwards nu s-a facut fara o strategie bine pusa la punct. Democratii spera ca acesta va aduce ceva din stralucirea californiana in tabara actualei opozitii, criticata mai ales in ultima perioada pentru ca a trimis la prezidentiale un candidat fara carisma si fara "priza" la public, cand se stie foarte bine ca electoratul american voteaza imaginea.

In al doilea rand, Edwards, un bun comunicator, "va atrage electoratul care are senzatia ca nu il cunoaste bine pe John Kerry", a subliniat fostul presedinte american, democratul Bill Clinton. Edwards si-a construit o baza electorala solida adresandu-se nevoilor americanilor de rand, ceea ce i-a adus o popularitate destul de vizibila. (Ana Ilie)

TANDEMUL NEVESTELOR

Pe langa tandemul Kerry-Edwards, electoratul american va urmari si tandemul format din nevestele celor doi. Teresa Heinz Kerry va juca rolul unei posibile prime doamne, serioasa si rezervata, care isi controleaza din umbra sotul, iar Elisabeth Edwards va fi scanteia de spontaneitate. Ea a si inceput, de altfel, sa-si intre in rol, marturisind cu candoare ca a aflat de nominalizarea sotului de la fetita lor de 5 ani, imediat dupa ce a iesit de la dus.

×
Subiecte în articol: externe