x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Răzbunarea elefanţilor! Mai multe clădiri dintr-un sat, distruse de elefanţi după ce un seamăn de-al lor a fost ucis

Răzbunarea elefanţilor! Mai multe clădiri dintr-un sat, distruse de elefanţi după ce un seamăn de-al lor a fost ucis

12 Aug 2013   •   17:47
Răzbunarea elefanţilor! Mai multe clădiri dintr-un sat, distruse de elefanţi după ce un seamăn de-al lor a fost ucis

Mai multe case şi o bună parte dintr-o şcoală au fost distruse de o turmă de aproximativ 15 elefanţi după ce un seamăn de-al lor a fost ucis de un tren, în apropiere de localitatea indiană Matari, informează Times of India.

Potrivit sursei citate, un elefant a fost lovit de tren şi ucis lângă Matari săptămâna trecută. Incidentul nu este neobişnuit, în această ţară, însă reacţia turmei i-a uimit pe specialişti.

Turma s-a adunat la locul unde elefantul a fost ucis şi a refuzat să plece timp de mai multe zile, blocând trenurile care trec prin zonă. Turma a rămas pe loc chiar şi când autorităţile au intervenit cu pocnitori pentru a-i îndepărta.

Mai mult, elefanţii au distrus mai bine de 10 case din împrejurimi, precum şi o parte dintr-o şcoală.

"Elefanţii încearcă deseori să se întoarcă la locul în care un seamăn de-al lor a murit. Probabil cred că elefantul a fost doar rănit şi încearcă să-l salveze", a declarat D.S. Srivastava, un expert în comportamentul elefanţilor, care spune, însă, că agresivitatea de care a dat dovadă turma este neobişnuită. 

×
Subiecte în articol: elefant elefanti india