x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elevii din Florida cer o legislaţie nouă privind controlul armelor

Elevii din Florida cer o legislaţie nouă privind controlul armelor

19 Feb 2018   •   14:58
Elevii din Florida cer o legislaţie nouă privind controlul armelor

Campania copiilor pentru controlul armelor în zorii atacului de la o şcoală din Florida are “mai mulă claritate morală decât întreaga Casă a Reprezentanţilor Statelor Unite”, potrivit unui senator din Hawaii, Brian Schatz, scrie The Independent.

Adolescenţii prinşi în atacul de săptămâna trecută, care s-a sfârşit cu moartea a 14 studenţi şi a trei membrii din echipa şcolii la Liceul Majority Stoneman Douglas, au început o campanie care îşi propune să schimbe legea privind controlul armelor, afrimând că ”este momentul victimelor să fie schimbarea” dacă adulţii nu acţionează.

Tinerii plănuiesc un marş la nivel naţional, intitulat “ Marş pentru vieţile noastre”. Aceştia au afirmat că se simt “neglijaţi” de către adulţi şi au criticat politicienii care au primit donaţii de la Asociaţia Naţională a Armelor.

“Dacă tot ce pot face Guvernul şi Preşedintele este să trimită gânduri şi rugăciuni, atunci estemomentul ca victimele să fie schimbarea de care avem nevoie”, a spus o studentă, Emma Gonzales, la un protest din weekend.

Unii dintre elevi refuză să se întoarcă la şcoală până când noua legislaţie trece, potrivit The Washington Post.

În plus, un număr mare de tineri au criticat răspunsul lui Donald Trump referitor la atac.

“Trist că FBI a ratat toate semnalele trimise de atacatorul de la şcoala din Florida. Asta nu este acceptabil. Aceştia petrec prea mult timp încercând să dovedească amestecul Rusiei în campania lui Trump – nu există amestec. Treceţi înapoi la baze şi faceţi-ne mândri!”, a scris Donald Trump pe Twitter, după atac.

“Prietenii mei au fost omorâţi brutal, iar tu poţi să transformi asta în ceva despre Rusia. Nu pot să cred.”, a spus o elevă de la Stoneman Douglas, Kyra Parrow.

 

×