x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elicopter militar prăbuşit într-un cartier rezidenţial din Moscova (VIDEO)

Elicopter militar prăbuşit într-un cartier rezidenţial din Moscova (VIDEO)

29 Oct 2013   •   18:20
Elicopter militar prăbuşit într-un cartier rezidenţial din Moscova (VIDEO)

Un elicopter de luptă rusesc Ka-52, care făcea teste de zbor, s-a prăbuşit marţi într-un cartier rezidenţial din sud-estul Moscovei. Incidentul, care se putea transforma într-o mare tragedie, în condiţiile în care elicopterul s-a prăbuşit la câteva zeci de metri de mai multe blocuri de locuinţe, s-a solda cu rănirea celor doi piloţi.

În imaginile transmise de televiziunea rusă s-a putut vedea cum se ridică fum din locul unde s-a prăbuşit aeronava, un spaţiu verde din apropierea clădirilor.

Cei doi piloţi au fost internaţi în spital, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei moscovite.

Potrivit unui consilier al ministrului sănătăţii, Igor Lanskoi, citat de agenţia de ştiri RIA Novosti, viaţa lor "nu este în pericol". El a spus că unul dintre piloţi are câteva coste rupte, iar al doilea o fractură a coloanei vertebrale.

Ministerul rus al Apărării a precizat într-un comunicat că elicopterul Ka-52 a efectuat "o aterizare forţată" în timp ce făcea "teste în cadrul unei activităţi de cercetare" conduse de compania Kamov, constructorul elicopterului.

Potrivit unei surse citate de agenţia Interfax, aeronava "realiza un test de zbor în cadrul programului de creare a unei versiuni pentru Mistral", nava de război cumpărată de Rusia de la Franţa.

×