x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elveţia nu mai este cea mai sigură ţară din lume (studiu)

Elveţia nu mai este cea mai sigură ţară din lume (studiu)

de Marina Constantinoiu    |    30 Aug 2011   •   14:06
Elveţia nu mai este cea mai sigură ţară din lume (studiu)

Nici Elvetia nu mai este ce a fost candva! Potrivit unui studiu universitar publicat marti la Berna, Elvetia nu mai este cea mai sigura tara din lume, rata criminalitatii din aceasta tara crescand constant din 2004 pana in prezent, ceea ce face ca ea sa se alinieze celei din ansamblul Europei, relateaza AFP.

Furturile sunt in crestere, la fel si cazurile de violenta si amenintare, ceea ce nu impiedica, totusi, populatia sa aiba incredere in politie, rezulta din acest studiu realizat de Institutul de Criminologie al Universitatii din Zurich, la cererea politiilor cantonale ale tarii.

Studiul se bazeaza pe un sondaj realizat pe un esantion de 2.000 de persoane, pe o perioada de cinci ani (2006-2010).

In materie de jafuri si agresiuni sau amenintari, Elvetia atinge media europeana acum, desi in 1998 inregistra inca cea mai mica rata a criminalitatii din Europa. In 2004, data ultimului sondaj de acest tip, 5,1% dintre persoanele intervievate declarau ca au fost victimele unui jaf in ultimii cinci ani. Acum, sunt 7,1% cei care declara acelasi lucru.

Aceasta crestere este de pus in legatura cu criminalitatea in banda organizata. Din ce in ce mai multe bande de infractori straini au in vizor Elvetia. Si se pare ca nu degeaba: legile si procedurile penale sunt destul de putin represive.

×
Subiecte în articol: elvetia siguranta criminalitate