x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elveţia - Un bărbat şi o fetiţă, daţi dispăruţi după o furtună violentă

Elveţia - Un bărbat şi o fetiţă, daţi dispăruţi după o furtună violentă

12 Aug 2019   •   20:00
Elveţia - Un bărbat şi o fetiţă, daţi dispăruţi după o furtună violentă

Echipele de salvatori continuă căutările, luni, după ce un bărbat şi o fetiţă în vârstă de şase ani au fost daţi dispăruţi la Chamoson, în sud-vestul Elveţiei, pentru că maşina în care se aflau a fost luată de o viitură, însă şeful echipelor de salvatori este sceptic cu privire la şansele de supravieţuire ale celor doi, transmite DPA.

Benoit Dorsaz, care coordonează eforturile echipelor de căutări, a susţinut că "sunt zero speranţe" pentru găsirea celor doi în viaţă.

O furtună violentă şi o alunecare de teren produse duminică noapte au condus la creşterea debitului râului Losentse, care a ieşit din matcă. Două autovehicule au fost luate de torent. Unul dintre acestea era gol şi a fost găsit ulterior distrus, la câteva sute de metri distanţă, iar în celălalt se aflau cele două persoane date dispărute.

Conform poliţiei elveţiene, bărbatul în vârstă de 37 de ani nu era tatăl fetiţei de 6 ani. Mama copilei se afla lângă malul râului în momentul producerii viiturii însă a reuşit să se salveze.

Viitura a adus în vale bolovani de dimensiunea unor automobile care erau purtaţi de colo-colo ca şi când ar fi fost nişte dopuri de plută, conform mărturiei lui Claude Crittin, primarul localităţii Chamoson unde s-a produs tragedia.

Autorităţile au restricţionat accesul pe mai multe drumuri din apropiere de localitatea Chamoson, iar funcţionarea unui funicular care face legătura între Sierre şi staţiunea a fost suspendată din cauza pericolului. În urmă cu aproape un an, o alunecare de teren majoră a înghiţit o parte din Chamoson.

Oamenii de ştiinţă care studiază schimbările climatice au estimat că evenimentele meteorologice extreme, precum inundaţiile şi valurile de caniculă, vor deveni din ce în ce mai frecvente din cauza încălzirii globale, notează Reuters.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: elvetia