x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elvis Presley, predispus la o moarte timpurie. Ce a dezvăluit o analiză ADN a părului cântăreţului

Elvis Presley, predispus la o moarte timpurie. Ce a dezvăluit o analiză ADN a părului cântăreţului

25 Mar 2014   •   15:58
Elvis Presley, predispus la o moarte timpurie. Ce a dezvăluit o analiză ADN a părului cântăreţului

O analiză a ADN-ului extras din părul lui Elvis Presley arată că faimosul star american era din start predispus la o moarte timpurie, acesta având o variaţie genetică responsabilă cu instalarea cardiomiopatiei hipertrofice - o afecţiune care duce la îngroşarea muşchiului cardiac.

Această descoperire aruncă o nouă lumină asupra străii de sănătate a lui Elvis, despre care se ştie că în ultimii ani de viaţă suferea de hipertensiune arterială, avea aritmii, oboseală cronică şi leşinuri.

Aceste simptome, însă, au fost până acum puse pe seama abuzului de mâncare şi medicamente - dependenţe despre care s-au zis că ar fi dus la moartea artistului la doar 42 de ani.

Analiza genetică a fost realizată în cadrul emisiunii "Dead Famous DNA", un program al televiziunii britanice Channel 4 care îşi propune să facă analize genetice pe rămăşiţele marilor personalităţi ale lumii.

Programul a folosit mostre de păr obţinute de la frizerul lui Elvis, cumpărate cu 2.000 de dolari.

"Doctorul lui Elvis şi Elvis însuşi au fost învinovăţiţi pentru moartea prematură a artistului. S-a crezut multă vreme că moartea a fost cauzată de prea multă mâncare şi prea multe medicamente luate abuziv. Deşi aceste dependenţe nu sunt de neglijat, noile dovezi arată că Elvis avea un defect genetic care i-ar fi marcat destinul indiferent de stilul său de viaţă", a declarat Mark Evans, prezentatorul emisiunii.

Analiza a arătat că că Elvis avea o variaţiune a cromozomului 11 care predispune la instalara cardiomiopatiei hipertrofice. De asemenea, cromozomul 19 a indicat că Elvis era predispus la obezitate, iar cromozomul 17 a indicat că acesta era predispus să facă glaucom. Mai mult, Elvis era predispus şi la migrene.

Elvis Presley a murit în baia sa, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani. Circumstanţele exacte în care acesta a murit, însă, rămân ascunse pentru public.

La momentul morţii, Elvis suferea de hipertensiune arterială şi avea probleme cu ficatul.

Programul britanic îşi propune să realizeze analize ale ADN-ului şi în cazul lui Adolf Hitler, al lui Albert Einstein sau Marilyn Monroe. 

×
Subiecte în articol: Elvis Presley analiza adn