x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emil Hurezeaznu: Autorităţile din Berlin nu au comunicat încă identitatea naţională a morţilor şi a răniţilor

Emil Hurezeaznu: Autorităţile din Berlin nu au comunicat încă identitatea naţională a morţilor şi a răniţilor

20 Dec 2016   •   12:13
Emil Hurezeaznu: Autorităţile din Berlin nu au comunicat încă identitatea naţională a morţilor şi a răniţilor

"Autorităţile din Berlin nu au comunicat încă identitatea naţională a morţilor şi a răniţilor" în atacul cu camionul de la un târg de Crăciun din Berlin, a declarat marţi, pentru AGERPRES, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, care a spus că o femeie din România a sunat la numărul de urgenţă de la Direcţia Consulară spunând că fiica sa, despre care ştia că s-ar afla în aceste zile în capitala germană, nu mai răspunde la telefon.

"Autorităţile din Berlin nu au comunicat încă identitatea naţională a morţilor şi a răniţilor. Răniţii sunt răspândiţi în mai multe spitale din Berlin. Se anunţă o conferinţă de presă a ministrului de interne al landului Berlin, al senatorului pentru interne de aici, şi a şefului poliţiei într-o oră. E posibil să aflăm mai multe lucruri", a afirmat Emil Hurezeanu, după ce luni seară un camion a intrat intenţionat în mulţimea de la un târg de Crăciun din Berlin, 12 persoane pierzându-şi viaţa şi alte aproape 50 fiind rănite.

"Între timp, la Direcţia Consulară, la numărul nostru de urgenţă, a sunat o persoană, o doamnă din România care nu-şi găseşte fiica. Fiica locuieşte la graniţa cu Slovacia şi îşi informase mama că intenţionează să petreacă aceste zile la Berlin, inclusiv pentru târgurile de Crăciun. Fiica doamnei nu mai răspunde la telefon. Suntem în situaţia în care aşteptăm toate aceste informaţii într-o oră - două ore, în conferinţe de presă şi prin canalele noastre obişnuite de comunicare cu autorităţile statului german", a mai spus ambasadorul României.

×