x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emisia de gaze radioactive de la Kozlodui nu afectează România

Emisia de gaze radioactive de la Kozlodui nu afectează România

28 Apr 2011   •   12:39
Emisia de gaze radioactive de la Kozlodui nu afectează România
162792-untitled.jpgOficialii ucrainieni dau asigurări că emisiile radioactive de la centrala nucleară Kozlodui nu au efecte asupra României.

"Nu a fost un incident, ci o anomalie, mai exact o emisie de xenon radioactiv, care a avut loc în anvelopa de protecţie a centralei. Radiaţiile au fost sub limita maximă admisă, nu este niciun pericol. În aceste situaţii, nici nu se fac notificări oficale", a precizat preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), Vajda Borbala, potrivit realitatea.net.

Valorile radiaţiilor măsurate în România la 24 de ore după emisia de gaze de la Kozlodui confirmă aceste informaţii. "Măsurătorile de miercuri nu indicau creşteri ale radioactivităţii lângă Bucureşti", spune directorul Institutului Naţional de Fizică Atomică, dr. Nicolae Zamfir.

Întregul personal al unităţii 5 a centralei nucleare de la Kozlodui a fost evacuat marţi în urma depistării unei creşteri a radiaţiilor de gaze rare, a anunţat miercuri seara conducerea centralei, informează Sofia News Agency.

×
Subiecte în articol: gaze nucleare radiatii kozlodui