x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fascinanta televiziune norvegiană. 12 ore de imagini cu focul arzând în şemineu

Fascinanta televiziune norvegiană. 12 ore de imagini cu focul arzând în şemineu

16 Feb 2013   •   08:38
Fascinanta televiziune norvegiană. 12 ore de imagini cu focul arzând în şemineu

Televiziunea publică norvegiană a difuzat, noaptea trecută, un program de 12 ore în care s-au arătat imagini cu un foc arzând în şemineu, însoţite de comentariile unor specialişti în făcut focul, fragmentate, ocazional, de segmente de poezie şi muzică.

Tema discuţiilor cu specialiştii a fost tăierea şi stivuirea lemnelor, precum şi importanţa focului în cultura norvegiană.

Televiziunea publică a venit cu această idee după ce o carte despre lemnele de foc scrisă de Lars Mytting a devenit best-seller în Norvegia, vânzându-se în peste 130.000 de copii. Norvegia are doar 5 milioane de locuitori.

"Norvegienii au o relaţie spirituală cu focul. Focul este motivul pentru care am putut trăi aici, altfel am fi îngheţat", a declarat Rune Moeklebust, producătorul emisiunii.

Emisiunile maraton despre astfel de subiecte nu sunt o noutate pentru televiziunea publică norvegiană şi s-au dovedit a fi foarte bine receptate de public.

În 2011, o transmisie live de 134 de ore în care a fost filmat un vapor pornind dintr-un port norvegian şi ajungând în Marea Arctică a făcut audienţe record pentru această ţară.

La un moment dat 600.000 de oameni se uitau simultan la acest program. În total 3,2 milioane de telespectatori (60% din populaţie) au urmărit măcar o parte din show.

Un alt program de răsunet, în Norgegia, a fost transmiterea în direct a unei călătorii de opt ore cu trenul, între oraşele Oslo şi Bergen. Emisiunea a fost atât de apreciată, încât televiziunea a dat emisiunea în reluare la cererea publicului. 

×
Subiecte în articol: televiziune lemne foc semineu