x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron organizează prima conferinţă de presă a preşedinţiei sale, pentru a răspunde ''vestelor galbene''

Emmanuel Macron organizează prima conferinţă de presă a preşedinţiei sale, pentru a răspunde ''vestelor galbene''

19 Apr 2019   •   20:25
Emmanuel Macron organizează prima conferinţă de presă a preşedinţiei sale, pentru a răspunde ''vestelor galbene''

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, îşi va schiţa noua politică în urma ''marii dezbateri naţionale'' pe care a convocat-o în contextul protestelor ''vestelor galbene'', în cursul unei conferinţe de presă ce se va desfăşura joi, 25 aprilie, a anunţat vineri Palatul Elysee, transmite agenţia Reuters.

Macron avea planificat pentru marţi seară un discurs în care era aşteptat să anunţe concluziile sale privind ''marea dezbatere'' şi deciziile pe care doreşte să le ia în urma acesteia. Dar el şi-a anulat discursul sine-die după incendiul de la catedrala Notre-Dame.

Conform proiectului de discurs obţinut de AFP şi de alte media, preşedintele urma să se pronunţe mai ales pentru o scădere a impozitelor pentru clasele mijlocii, indexarea cu rata inflaţiei a pensiilor mai mici de 2.000 de euro şi desfiinţarea ENA (Ecole Naţionale d'Administration), instituţia de învăţământ superior unde sunt formate elitele din administraţie şi politică, inclusiv Macron fiind unul dintre absolvenţii acesteia. El ar fi urmat să promită şi că până la sfârşitul mandatului său niciun spital şi nicio şcoală nu vor fi închise.

Preşedinţia franceză a refuzat să comenteze pe marginea relatărilor din presă despre promisiunile din discursul care nu a mai fost difuzat, o purtătoare de cuvânt afirmând doar că intervenţia lui Macron a fost amânată.

Conferinţa de presă, prima organizată de Macron de când este preşedinte al Franţei, va începe la ora locală 18:00, la Palatul Elysee.

AGERPRES

×