x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron, propuneri dure privind imigraţia şi azilul

Emmanuel Macron, propuneri dure privind imigraţia şi azilul

22 Feb 2018   •   13:02
Emmanuel Macron, propuneri dure privind imigraţia şi azilul

Guvernul lui Emmanuel Macron a dezvăluit propuneri dure pentru reprimarea imigraţiei şi azilului din Franţa, pe fondul plângerilor formulate de grupurile pentru drepturile omului şi de protestele de stradă ale unor agenţi publici responsabili de procedurile de azil, scrie The Guardian.

Legislaţia îşi propune să grăbească procedurile pentru cererile de azil şi pentru expulzarea migranţilor care nu sunt în măsură să solicite azil. În plus, legislaţia va dubla timpul în care o persoană poate să stea fără documente într-un centru de imigraţie, ajungând astfel la o perioadă de 90 de zile.

Legea, care incriminează trecerea ilegală a graniţei, a stârnit furie de la organizaţiile pentru drepturile omului, care o numesc opresivă.

Planul, care va fi dezbătut în Parlament în luna aprilie, va reduce considerabil perioada de aplicare a cererilor pentru azil, de la un an la maximum şaser luni. Activiştii pentru drepturile omului susţin că această perioadă mai scurtă va face apărarea drepturilor mai dificilă pentru cei care solicită azil.

Ministrul de Interne din Franţa, Gerard Collomb, a insistat că planul este echilibrat şi în linie cu procedurile europene.

 

×
Subiecte în articol: emmanuel macron franta imigratie azil