x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron și Justin Trudeau se unesc împotriva politicilor comerciale ale lui Donald Trump

Emmanuel Macron și Justin Trudeau se unesc împotriva politicilor comerciale ale lui Donald Trump

08 Iun 2018   •   12:41
Emmanuel Macron și Justin Trudeau se unesc împotriva politicilor comerciale ale lui Donald Trump

Emmanuel Macron a cerut liderilor G7 să reacționeze în fața politicilor comerciale ale lui Donald Trump, politici pe care le-a descris ca fiind amenințarea unei noi „hegemonii” a SUA, scrie The Guradian

Președintele Franței a vorbit alături de prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, care găzduiește summitul G7 în Quebec, pe fondul dezacordurilor clare dintre președintele SUA și ceilalți șase lideri ai democrațiilor liberalizate și industrializate asupra comerțului, schimbărilor climatice și negocierilor nucleare cu Iranul.
Răspunsul lui Donald Trump nu a întârziat să apară pe Twitter. „Vă rog să îi spuneți prim-ministrului Trudeau și președintelui Macron că le plătim tarife masive și ei creează bariere non-monetare. Surplusul comercial al UE cu Statele Unite este de 151 de miliarde de dolari, iar Canada ne exclude fermierii. Abia aștept să îi văd mâine”.
„Prim-ministrul Trudeau este atât de indignat, aduce vorba de relația Canada și SUA și multe alte lucruri... dar nu vorbește despre faptul că ne-au impus tarife de 300% pentru lactate, afectându-ne fermierii și agricultura”, a mai scris Trump. 
Trump va părăsi summitul G7 câteva ore mai devreme, sâmbătă dimineața, pentru a zbura direct către summitul cu liderul Coreei de Nord din Singapore.  
 

×