x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron vrea o abordare dură din partea UE pentru Brexit

Emmanuel Macron vrea o abordare dură din partea UE pentru Brexit

20 Sep 2018   •   12:47
Emmanuel Macron vrea o abordare dură din partea UE pentru Brexit

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a cerut liderilor europeni să menţină aceeaşi abordare dură faţă de Brexit, ca răspuns în faţa cererii Theresei May de a face compromisuri, scrie The Guardian.

“May a vorbit noaptea trecută”, a spus Macron liderilor prezenţi la summitul de la Salzburg. “Prima mea dorinţă este să rămânem uniţi şi să avem o abordare comună. Este esenţial. Al doilea lucru este să rămânem coerenţi. Trebuie să găsim soluţia. Al treilea lucru este că avem nevoie de un acord pentru retragere până în noiembrie.”, a mai adăugat acesta.

Emmanuel Macron nu se bucură de sprijin absolut printre liderii UE, astfel unii dintre ei sunt de părere că este nevoie de compromisuri din partea ambelor părţi pentru a obţine un acord şi pentru a evita o graniţă dură cu Irlanda, cât şi pentru un acord comercial.

La sfârşitul întâlnirii, Theresa May a insistat că din moment ce Marea Britanie şi-a schimbat poziţia este necesară o acţiune reciprocă la Bruxelles.

“Ca înainte, abordările sunt foarte diferite. Dar pentru a ajunge la ceva pozitiv, în interiorul camerei, departe de declaraţiile de presă din afară, cred că ambele părţi sunt conştiente că se poate ajunge la o soluţie doar dacă lucrăm împreună”, a spus prim-ministrul Austriei, Sebastian Kurz.

 

×