x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emoţionanta scrisoare a soţiei lui Schumacher pentru fanii Formulei 1

Emoţionanta scrisoare a soţiei lui Schumacher pentru fanii Formulei 1

de Istvan Deak    |    20 Iul 2014   •   19:59
Emoţionanta scrisoare a soţiei lui Schumacher pentru fanii Formulei 1
Sursa foto: Emoţionanta scrisoare a soţiei lui Schumacher pentru fanii Formulei 1

Cu câteva zile înaintea programului oficial al Marelui Premiu al Germaniei, care are loc la Hockenheim,  soţia lui Michael Schumacher, multiplul campion german de Formula 1, Corinna, a decis să publice o scrisoare. Corinna se adresează fanilor fostului pilot, pentru a le mulţumi şi a le da veşti despre Michael, care este internat într-o clinică din Elveţia, la Lausanne, pentru a se recupera după ce a ieşit din coma artificială de aproape şase luni, de la accidentul la schi suferit în Franţa. Corinna Schumacher a cedat, probabil, presiunii. Soţia legendarului pilot de Formula 1, care nu a vorbit niciodată în public pe toată durata spitalizării lui Michael Schumacher în Franţa, la Grenoble, după accident, pare să-şi fi regăsit forţa de a comunica, de la revenirea în Elveţia, unde familia Schumacher deţine o proprietate. Hărţuită de jurnalişti în cele peste cinci luni cât a fost spitalizat Schumacher la Grenoble, Corinna a preferat să lase echipa medicală franceză să vorbească despre starea sănătăţii soţului ei şi apoi să apeleze la “întăriri”, adică la ajutorul managerului de comunicare al familiei, Sabine Kehm, scrie non-stop-people.com. Totuşi, după ce s-a anunţat transferarea lui Michael Schumacher la Lausanne şi după ce au apărut informaţii despre scurgeri de date din dosarul medical al celebrului pacient, Sabine Kehm a dispărut din peisaj.

“Acesta este un mesaj pentru toţi cei care au urmărit cu pasiune sportul lui Michael, împreună cu el, în toţi aceşti ani, şi care l-au susţinut de asemenea de şase luni, departe de pistă”, a scris Corinna Schumacher la pagina 6 a programului editat în mai multe zeci de mii de exemplare.

“Acest Mare Premiu e pentru mine ocazia perfectă să vă mulţumesc din inimă pentru toate încurajările şi energia pozitivă pe care continuaţi să i le trimiteţi lui Michael. Trebuie să vă spun că toate mesajele voastre de simpatie ne-au bulversat cu adevărat”, a adăugat soţia pilotului.

“E bine să ştim că am trecut împreună printr-o perioadă foarte grea, a continuat ea. Vine o fază care va cere probabil mult timp. Suntem încrezători că timpul, ca în toţi aceşti ani în F1, va fi aliatul lui Michael în această luptă”.

Publicaţia elveţiană SonntagsBlick susţine, însă, citând o sursă apropiată familiei Schumacher, că soţia lui Michael ar dori ca acesta să primească îngrijiri la el acasă, deci multiplul campion ar putea părăsi Spitalul Universitar de la Lausanne în această vară.

Specialiştii în cazuri de comă sunt de părere că îngrijirile la domiciliu sunt perfecte pentru pacienţii care au suferit un traumatism cranian. “Acest tip de îngrijiri este dificil, dar optim”, afirmă Mark Mader, expert în leziuni cerebrale şi fost director al unei clinici de reabilitare din Basel. Potrivit lui, personalul medical şi familia lui Michael Schumacher reprezintă un anturaj ideal pentru pacient. Şi Margret Hund, care i-a urmat lui Mark Mader la conducerea clinicii din Basel, este de aceeaşi părere:”A putea îngriji un pacient la el acasă este o oportunitate genială”. O astfel de situaţie ar putea atârna greu în special pe soţia lui, Corinna. “O relaţie de dragoste se poate transforma într-o relaţie bazată doar pe acordarea de îngrijire”, mai spune specialista.

Familia Schumacher deţine o vilă cu 50 de camere la Gland, în Elveţia. Alături de aceasta este în construcţie în prezent o vilă mai mică. Ea este prevăzută pentru tatăl fostului pilot, dar, potrivit SonntagsBlick, aceasta ar putea servi drept “mini-clinică” pentru Michael.

×