x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Enigmele rezolvate ale nunţii

Enigmele rezolvate ale nunţii

de Irina Cristea    |    29 Apr 2011   •   20:58

În speranţa că, nunta regala odată încheiată, totul va continua cu "Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”, curioşii din întreaga lume cumpănesc acum răspunsurile pe care fastuosul eveniment le-a oferit dilemelor de tipul "Ce blazon va primi familia Middleton?”, "Ce i-a spus William lui Kate la altar?” sau "Pe ce piesă muzicală a păşit mireasa în catedrală?”.


1. În catedrala Westminster cresc copaci?
Deşi cel mai adecvat răspuns la această întrebare ar putea veni de la postul Radio Erevan, site-ul Shine le explică cititorilor că arborii au ajuns în catedrală în mod artificial, în semn de omagiu adus de actuala ducesă de Cambridge proprii ei pasiuni pentru natură şi activităţile în aer liber. Costul omagiului a fost de peste 80.000 de dolari. 

2. Pe ce piesă muzicală a păşit mireasa în catedrală?
Telespectatorii au observat corect – nu a fost celebrul marş nupţial cu care ne-au obişnuit filmele americane. A fost piesa "I was glad”, compusă de Sir Charles Hubert Hastings Parry pentru ceremonia de încoronare a regelui Edward al VII-lea, în 1902.


3. De ce nu a privit-o William pe Kate în timp ce aceasta se îndrepta spre altar?
Pentru că asta cere tradiţia. Mirele trebuie să fie ultimul care vede mireasa, în clipa în care ea a terminat de parcursl "traseul” până la altar. Iar această "ultimă sută de metri” în care ştia că aleasa lui e în catedrală dar că nu o poate vedea a durat cam patru minute. 

4. Unde au dispărut mirii chiar în toiul ceremoniei?
S-a retras împruenă cu membrii foarte apropiaţi ai familiei pentru a semna certificatele de căsătorie.

5. Din ce flori a fost făcut buchetul miresei?
Liliac, lăcrămioare, mirt, iederă, zambile.

6. De ce sora miresei s-a îmbrăcat tot în alb?
Deşi albul este, de principiu, rezervat miresei, Pippa Middleton a surprins pe toată lumea purtând o roche în această non-culoare. Alegerea este neobişnuită, dar nu scandaloasă, asigură exoperţi într-ale mdoei citaţi de Today. Com.

7. Kate a purtat tiara prinţesei Diana?
Nu. Deşi se numeşte Tiara Spencer, podoaba poartă semnătura Cartier, a fost cumpărată de regele george pentru Regina Mamă în 1936 iar aceasta i-a dăruit-o reginei la împlinirea vârstei de 18 ani.

8. Cine s-a aflat la balconul Palatului Buckingham alături de tinerii căsătoriţi?
Lui William şi lui Kate le-au stat alături regina şi prinţul consort, prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, Carole şi Richard Middleton, sora lui Kate, Philippa, fratele lui William, Harry, micii paji (Tom Pettifer şi William Lowther-Pinkerton), şi micile domnişoate de onoare Eliza Lopez, Grace van Cutsem, Lady Louise Mountbatten-Windsor şi Margarita Armstrong-Jones.

×
Subiecte în articol: nunta regala