x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EPIDEMIA de ANTRAX din Siberia face prima VICTIMĂ în rândul oamenilor

EPIDEMIA de ANTRAX din Siberia face prima VICTIMĂ în rândul oamenilor

de Oana Pavelescu    |    03 Aug 2016   •   15:52
EPIDEMIA de ANTRAX din Siberia face prima VICTIMĂ în rândul oamenilor
Sursa foto: Captura video

Numărul persoanelor infestate cu antrax a ajuns la 90, din care 54 sunt copii, în peninsula siberiana Yamal.

Pe lângă păstorii care s-au îmbolnăvit primii, acum sunt infestate şi persoane care provin din alte zone decât locul iniţial unde a fost identificată prezenţa bacilul antrax, ceea ce duce la concluzia că perimetrul afectat s-a extins.

Lyudmila Volova, epidemiolog şef, a declarat pentru Syberian Times că: "20 de oameni din cei 90 internaţi, au contractat antrax. Două treimi din ei au forma cutanată a bolii care este uşor de tratat. Ceilalţi au o formă intestinală mai complicată."

Criza medicală a fost provocată după ce renii s-au contaminat cu bacteria antraxului care a stat îngheţată până acum în permafrostul siberian.

Experţii spun că antrax-ul, care până acum era într-o formă latentă, s-a activat din cauza temperaturii deobişnuit de ridicate pentru zona arctică a Siberiei. Bacilul a stat latent în cadavrele umane şi ale renilor care au decedat în 1941, ca urmare a ultimei epidemii din această zonă.

CITEŞTE ŞI: FOCAR de ANTRAX în Siberia. Guvernatorul regiunii a declarat stare de urgență

Aproximativ 2.000 de reni au murit în regiunea autonomă Yamalo-Nenets, loc renumit pentru calitatea deosebită a cărnii de vânat.

Un băieţel de 12 ani a murit sâmbătă după ce a mâncat carne de ren infestată, se spune într-un raport oficial. Bunica băiatului murise cu o zi mai devreme, dar este neclar dacă decesul s-a produs din cauza antrax-ului.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului a declarat că toate persoanele intrenate în spital sunt într-o stare bună şi sunt monitorizaţi de medici 24 de ore din 24.

×