x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Epidemia de Ebola, FĂRĂ PRECEDENT. Organizaţia americană Peace Corps îşi retrage voluntarii din Africa de Vest

Epidemia de Ebola, FĂRĂ PRECEDENT. Organizaţia americană Peace Corps îşi retrage voluntarii din Africa de Vest

31 Iul 2014   •   08:10
Epidemia de Ebola, FĂRĂ PRECEDENT. Organizaţia americană Peace Corps îşi retrage voluntarii din Africa de Vest
Sursa foto: AHMED JALLANZO/EPA

Organizaţia americană de ajutor Peace Corps a anunţat că îşi retrage voluntarii din Liberia, Sierra Leone şi Guineea din cauza epidemiei virusului Ebola ce se răspândeşte în aceste ţări din Africa de Vest.

Agenţia americană precizează într-un comunicat că această măsură este 'provizorie' şi va hotărî 'ulterior când se vor putea întoarce voluntarii' în aceste trei ţări, unde lucrează în total 340 de voluntari.

'Cel puţin alţi doi cetăţeni americani au fost contaminaţi', a adăugat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Marie Harf. Printre ei se numără medicul Kent Brantly, care a contractat virusul Ebola în Liberia unde trata pacienţi loviţi de această boală.

Citește și Noile profeții ale lui Nostradamus. Ce spun desenele din „Cartea pierdută”?



Organizaţia Medici fără Frontiere a avertizat că virusul, care a ucis peste 670 de persoane în vestul Africii de la începutul anului, este 'în afara controlului' şi că există un 'risc real să se vadă noi ţări afectate'.

×