x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EPIDEMIA EBOLA. Canada şi-a închis graniţele pentru cetăţenii din Sierra Leone, Liberia şi Guineea

EPIDEMIA EBOLA. Canada şi-a închis graniţele pentru cetăţenii din Sierra Leone, Liberia şi Guineea

01 Noi 2014   •   08:23
EPIDEMIA EBOLA. Canada şi-a închis graniţele pentru cetăţenii din Sierra Leone, Liberia şi Guineea

Canada a luat o măsură radicală pentru a preveni răspândirea virusului Ebola pe teritoriul ei suspendând eliberarea vizelor pentru cetăţenii din ţările afectate de epidemie sau chiar pentru persoanele care s-au deplasat acolo în ultimele trei luni.

După Australia, Canada este a doua ţară occidentală ce ia o decizie rară de a-şi închide frontiera în încercarea de a sta departe de virusul febrei hemoragice, notează AFP, conform Agerpres. 'Citizenship and Immigration Canada nu va procesa nicio nouă cerere de viză şi nu va continua rezolvarea niciunei cereri de viză' în curs pentru persoanele din ţările Africii de vest declarate afectate de virus de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, indică Jurnalul Oficial.

Deşi Canada a procedat în mod repetat la teste asupra persoanelor prezentând simptome ale acestei boli, niciun caz nu a fost constatat pentru moment de Ministerul Sănătăţii.

OMS şi-a revizuit vineri bilanţul febrei Ebola, cu un total de 13.567 de cazuri şi 4.951 decese, dintre care cele mai multe înregistrate în Liberia, Guineea şi Sierra Leone.

×
Subiecte în articol: ebola canada granite ebola