x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan afirmă că scuzele Olandei nu sunt suficiente şi ameninţă cu noi sancţiuni

Erdogan afirmă că scuzele Olandei nu sunt suficiente şi ameninţă cu noi sancţiuni

14 Mar 2017   •   19:00
Erdogan afirmă că scuzele Olandei nu sunt suficiente şi ameninţă cu noi sancţiuni

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi că disputa diplomatică cu Olanda nu a poate fi rezolvată cu scuze şi a ameninţat că ar putea fi luate alte măsuri, după ce Ankara a îngheţat luni relaţiile diplomatice cu Olanda, relatează Reuters. 

În cadrul unui eveniment la Ankara, Erdogan a acuzat-o de asemenea pe cancelarul german Angela Merkel că a atacat Turcia în acelaşi mod în care poliţia olandeză a folosit câini şi tunuri cu apă pentru a împrăştia protestatarii în faţa consulatului turc din Rotterdam. 

Erdogan a declarat că Merkel nu este 'diferită de Olanda' şi le-a cerut etnicilor turci să nu voteze pentru 'guvern şi rasişti' în viitoarele alegeri europene. 

Criza între Olanda şi Turcia a izbucnit atunci când Haga a interzis ministrului turc al afacerilor externe, Mevlut Cavusoglu, să aterizeze în această ţară pentru a participa la o adunare la Rotterdam şi l-a expulzat pe ministrul turc al familiei, Fatma Betul Sayan Kaya. Miniştrii preconizau să participe la mitinguri ale diasporei turce pentru a promova 'da' la referendumul privind întărirea puterilor prezidenţiale, care va fi organizat în Turcia pe 16 aprilie.AGERPRES

×