x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan ar putea în curând să poată acuza de terorism, jurnaliștii, parlamentarii și activiștii opozanți

Erdogan ar putea în curând să poată acuza de terorism, jurnaliștii, parlamentarii și activiștii opozanți

16 Mar 2016   •   09:12
Erdogan ar putea în curând să poată acuza de terorism, jurnaliștii, parlamentarii și activiștii opozanți
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni, a doua zi după atentatul de la Ankara, că trebuie extinsă definiţia teroriştilor, pentru a-i include şi pe susţinătorii terorismului, care sunt la fel de vinovaţi ca şi cei care comit atacuri, relatează Reuters.

“Nu numai persoana care a apăsat pe trăgaci, ci şi cei care au făcut posibil acest lucru ar trebui să fie definiţi drept terorişti, indiferent de titulatura lor”, fie că sunt jurnalişti, parlamentari sau reprezentant al societăţii civile, a adăugat el.

O maşină-capcană a fost detonată duminică seară într-o zonă aglomerată din Ankara, la câteva sute de metri de Ministerul Justiţiei şi de cel de Interne, de un tribunal important şi de fostul birou al premierului.

Cel puţin 37 de oameni au fost ucişi, iar alţi 125 au fost răniţi în atac.

Premierul turc Ahmet Davutoglu a spus luni că autorităţile au obţinut date “foarte serioase şi aproape sigure” care indică faptul că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) se află în spatele exploziei.

Anterior, autorităţile turce au dezvăluit că au identificat doi kamikaze care au comis atacul. Este vorba de o femeie de etnie kurdă şi de un bărbat turc, ambii cu legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan, PKK.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: recep tayyip erdogan