x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan către Putin: "Dragul meu prieten"

Erdogan către Putin: "Dragul meu prieten"

09 Aug 2016   •   18:36
Erdogan către Putin: "Dragul meu prieten"

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a numit pe omologul său rus Vladimir Putin "dragul meu prieten" într-o conferinţă de presă, la Sankt-Petersbug, după prima lor întâlnire în urma deteriorării grave a relaţiilor lor după doborârea unui avion de luptă rus de către armata turcă anul trecut, relatează DPA.

"Dragul meu prieten dl preşedinte şi eu avem o poziţie comună, ceea ce demonstrează că avem voinţa de a arăta restului lumii că vom acţiona ca nişte ţări prietene", a spus Erdogan.

"Relaţia turco-rusă va continua să se amelioreze şi credem că este mult mai puternică decât era", a adăugat Erdogan.

El a mai precizat că el şi Vladimir Putin sunt de acord că restabilirea legăturilor solide care existau anterior este o prioritate.

Şeful statului turc, aflat la prima vizită peste hotare după tentativa de lovitură de stat de luna trecută, a spus că gazoductul Turkish Stream, un proiect turco-rus, va fi construit cât de curând posibil, cu scopul de a fi extins în Europa.

Erdogan a mai precizat că Turcia şi Rusia îşi reintroduc obiectivul de a atinge anual 100 de miliarde de dolari în schimburi comerciale.

Nu în ultimul rând, preşedintele turc a spus că discuţiile privind reluarea curselor charter din Rusia în Turcia vor fi accelerate, potrivit Reuters.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan Vladimir Putin