x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan, discursul victoriei în faţa mulţimii din Ankara

Erdogan, discursul victoriei în faţa mulţimii din Ankara

25 Iun 2018   •   12:01
Erdogan, discursul victoriei în faţa mulţimii din Ankara

Recep Tayyip Erdogan s-a adresat miilor de susţinători din Ankara după victoria din alegerile prezidenţiale, afirmând că democraţia a ieşit învingătoare şi că Turcia este “un exemplu pentru restul lumii”, scrie The Guardian.

“Am primit mesajul care ni s-a adresat prin intermediul urnelor de vot”, a spus preşedintele Turciei de la balconul Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) din Ankara, în faţa unei mulţimi de oameni. “O să luptăm chiar mai mult cu puterea pe care ne-aţi dat-o prin aceste alegeri”.

Erdogan a vorbit despre angajamentul său de a “lupta împotriva organizaţiilor teroriste”, de “a continua lupta pentru a elibera pământul sirian” şi de a creşte “prestigiul internaţional” al Turciei. “Turcia nu are niciun moment de pierdut, ştim asta”, a spus acesta.

Principalul partid al opoziţiei nu şi-a recunoscut înfrângere imediat, însă după ce au declarat că Erdogan va cădea după victoria din primul tur, ulterior a afirmat că îşi va continua lupta democratică “indiferent de rezultate”.

 

×