x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan i-a trimis un mesaj lui Putin de ziua naţională a Rusiei

Erdogan i-a trimis un mesaj lui Putin de ziua naţională a Rusiei

14 Iun 2016   •   16:49
Erdogan i-a trimis un mesaj lui Putin de ziua naţională a Rusiei

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a adresat un mesaj omologului său rus Vladimir Putin cu ocazia zilei naţionale a Federaţiei Ruse, acesta fiind primul contact oficial cunoscut după mai multe luni de tensiuni puternice în relaţiile dintre Moscova şi Ankara, transmite AFP.

'Confirmăm (...) că preşedintele i-a trimis o scrisoare preşedintelui rus Vladimir Putin cu ocazia Zilei Rusiei', sărbătorită pe 12 iunie, a declarat un oficial din cadrul preşedinţiei turce.

Relaţiile între Ankara şi Moscova s-au deteriorat în mod brutal din noiembrie 2015, după ce aviaţia turcă a doborât un avion de bombardament rus la graniţa cu Siria.

În urma incidentului, Rusia a decretat un val de sancţiuni economice împotriva Turciei şi le-a cerut cetăţenilor săi să renunţe la deplasările turistice în această ţară.

Preşedintele Erdogan i-a solicitat o întrevedere omologului său rus în marja summitului din decembrie de la Paris privind schimbările climatice, însă Putin l-a refuzat.

Conform presei turce, noul prim-ministru turc Binali Yildirim i-a adresat, la rândul lui, o scrisoare omologului său rus Dmitri Medvedev.

În weekendul trecut, Erdogan a trimis un mesaj conciliant Kremlinului, în speranţa că relaţiile între Ankara şi Moscova 'se vor restabili rapid'.

'Prietenia noastră cu domnul Putin a permis să aducem relaţiile bilaterale la un punct foarte avansat' înaintea incidentului din noiembrie 2015, a declarat Erdogan, citat duminică de cotidianul Hürriyet. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin recep tayyip erdogan