x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan: Netanyahu „masacrează copii”

Erdogan: Netanyahu „masacrează copii”

14 Mar 2019   •   15:04
Erdogan: Netanyahu „masacrează copii”

Duelul verbal dintre preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a continuat miercuri, liderul turc acuzându-l pe şeful executivului israelian că este un „tiran” care „masacrează copii”, după ce a fost calificat la rândul său drept „dictator” de către acesta, scrie AFP.

„Să nu ne dea el nouă lecţii! Netanyahu, fii atent aici. Eşti un tiran!”, a declarat Erdogan în cursul unui miting la Ankara, adăugând că premierul israelian a „masacrat copii palestinieni”. „Acest hoţ care se află în fruntea Israelului este pe cale să fie judecat în ţara lui. De ce sunt judecaţi Netanyahu şi soţia lui? Pentru furt”, a spus Erdogan, referindu-se la posibila inculpare a liderului israelian în trei cazuri de presupusă corupţie. Procurorul general al Israelului a anunţat pe 28 februarie că intenţionează să îl acuze pe Netanyahu de luare de mită, fraudă şi abuz de încredere, dar inculparea depinde de rezultatul audierii obligatorii a suspectului, prevăzută de procedura legală şi care ar urma să se desfăşoare după alegeri.

Duelul verbal a început după ce, duminică, Netanyahu, aflat în plină campanie electorală, a declarat că Israelul nu este statul-naţiune al „tuturor cetăţenilor săi”, ci „numai al poporului evreu”, deci nu şi al importantei comunităţi arabe.

Și purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc  a denunţat „rasismul flagrant” al premierului israelian

 

 

×
Subiecte în articol: recep tayyip erdogan