x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan salută ''poziţia fermă'' a G20 împotriva terorismului

Erdogan salută ''poziţia fermă'' a G20 împotriva terorismului

16 Noi 2015   •   18:52
Erdogan salută ''poziţia fermă'' a G20 împotriva terorismului

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi-a exprimat luni satisfacţia în legătură cu ''poziţia fermă'' împotriva terorismului adoptată ca urmare a atentatelor de la Paris de către şefii de stat şi de guvern din ţările membre ale G20 la încheierea summitului lor din Turcia, relatează AFP.

''Liderii din G20 s-au unit pentru a arăta o poziţie fermă în lupta împotriva terorismului'', a declarat Erdogan în faţa presei, încheind lucrările forumului întrunit de duminică în staţiunea balneară turcă Antalya.

''A lega terorismul de vreo religie ar reprezenta insulta cea mai gravă şi lipsa de respect cea mai evidentă faţă de cei care practică această religie'', a adăugat el.

Erdogan a respins de asemenea orice diferenţă între mişcările teroriste. ''Orice ţară care s-ar preta la vreo discriminare (între grupări) în cadrul luptei împotriva terorismului ar face o gravă eroare'', a continuat şeful statului turc, care a prezidat summitul G20.

La încheierea reuniunii lor de la Antalya, liderii celor mai bogate ţări ale planetei au adoptat o declaraţie specifică după atentatele de la Paris, revendicate de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), soldate cu cel puţin 129 de morţi vineri la Paris.

În textul declaraţiei, ei au promis îndeosebi îmbunătăţirea cooperării lor pentru a limita ''circulaţia crescândă a teroriştilor străini''.

×
Subiecte în articol: g20 antalia recep tayyip erdogan