x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan: Turcia va analiza posibilitatea de a reintroduce pedeapsa cu moartea

Erdogan: Turcia va analiza posibilitatea de a reintroduce pedeapsa cu moartea

de Agerpres    |    11 Noi 2012   •   19:56
Erdogan: Turcia va analiza posibilitatea de a reintroduce pedeapsa cu moartea
Sursa foto: ADRIAN DENNIS/AFP

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că guvernul său analizează posibilitatea reintroducerii pedeapsei cu moartea pentru crime privind terorismul, informează AFP.

Puterea (de a ierta un criminal - n.r.) îi aparţine familiei victimei, nu nouă. Trebuie să facem ajustările necesare". "Pedeapsa cu moartea există în SUA, în Rusia, în China, în Japonia (...) Prin urmare, trebuie să ne reevaluăm poziţia", a declarat Erdogan.

Erdogan a ridicat chestiunea unei posibile reveniri la pedeapsa capitală săptămâna trecută, când e evocat sprijinul popular pentru o astfel de măsură cu privire la liderul rebel kurd aflat în închisoare Abdullah Ocalan.
"Astăzi, numeroase persoane sunt în favoarea unei restabiliri a pedepsei cu moartea, potrivit sondajelor, deoarece părinţii celor morţi suferă în timp ce alţii sărbătoresc mâncând kebab", a declarat el, cu referire la liderul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi la susţinătorii acestuia.

Sugestia sa de a înscrie acest subiect pe agenda parlamentului survine în plină grevă a foamei a circa 700 de deţinuţi kurzi în închisorile turce. Ei cer îmbunătăţirea condiţiilor de încarcerare a lui Abdullah Ocalan, plasat în izolare de un an şi jumătate.

×
Subiecte în articol: turcia pedeapsa cu moartea