x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru rachete ruseşti cu ţintă Siria au căzut în Iran! Rusia dezminte

Patru rachete ruseşti cu ţintă Siria au căzut în Iran! Rusia dezminte

08 Oct 2015   •   21:17
Patru rachete ruseşti cu ţintă Siria au căzut în Iran! Rusia dezminte

Patru rachete de croazieră lansate de Rusia din Marea Caspică către Siria au căzut în Iran, a afirmat joi un oficial american, potrivit AFP.

"Patru rachete ruseşti au căzut ieri în Iran", a declarat acest oficial, confirmând o informaţie prezentată de postul de televiziune CNN.

De cealaltă parte, armata rusă a dezminţit joi că în Iran au căzut patru rachete de croazieră lansate miercuri spre Siria de pe Marea Caspică, după cum a afirmat un oficial american, scrie AFP.

"Orice profesionist ştie că în cursul acestor operaţiuni fixăm întotdeauna ţinta înainte şi după impact. Toate rachetele lansate de pe crucişătoarele noastre şi-au lovit ţinta", a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov.

"Este un fapt. Altfel, ar fi însemnat că ţinte ale Statului Islamic îndepărtate unele de altele au explodat singure", a adăugat el.

Un oficial american a afirmat joi pentru agenţia France Presse, confirmând o informaţie a postului de televiziune CNN, că patru rachete ruseşti lansate miercuri de Rusia au căzut în Iran.

Această sursă nu a oferit detalii în legătură cu regiunile lovite din Iran, ţară aliată a Rusiei în apărarea regimului condus de Bashar Al-Assad, şi nici despre pagubele provocate de rachete.

"Spre deosebire de CNN, nu ne bazăm pe surse anonime, ci arătăm traiectoria rachetelor noastre şi ţintele lor practic în timp real", a dat asigurări purtătorul de cuvânt.

Miercuri, Ministerul rus al Apărării a publicat pe site-ul său o infografie arătând traiectoria acestor rachete (26, potrivit acesteia), la circa 1.500 de kilometri de destinaţie, survolând Iranul şi Irakul înainte de a lovi în Siria, evitând astfel spaţiul aerian al Turciei şi Azerbaidjanului.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: iran Rusia siria rachete