x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eroul de la Hyper Cacher va fi naturalizat

Eroul de la Hyper Cacher va fi naturalizat

de Istvan Deak    |    15 Ian 2015   •   18:30
Eroul de la Hyper Cacher va fi naturalizat

Lassana Bathily, angajatul musulman al supermarketului cu alimente cuşer din Paris, care a salvat vineri vieţile mai multor clienţi în timpul luării de ostatici, va fi naturalizat în Franţa, potrivit Le Nouvel Observateur.

În timpul luării de ostatici, tânărul din Mali, de confesiune musulmană, a ascuns mai multe persoane în camera frigorifică a magazinului, salvându-le viaţa. În timpul intervenţei poliţiei, el a stat încătuşat o oră şi jumătate, timp în care s-au făcut verificări pentru a stabili dacă era sau nu implicat în atac.

O petiţie lansată duminică, 11 ianuarie, şi care a primit deja 300.000 de semnături, cerea să i se atribuie cetăţenia franceză şi Legiunea de Onoare acestui tânăr. Un mesaj care a fost recepţionat de ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, care a anunţat că Lassana Bathily va fi naturalizat.

Bathily lucrează de patru ani la magazinul cuşer Hyper Casher din estul Parisului unde jihadistul Amedy Coulibaly a luat mai mulţi ostatici.
Tânărul a reuşit să părăsească magazinul folosind un lift de marfă şi a ieşit cu mâinile ridicate. Poliţia l-a ţinut încătuşat. Când lucrurile s-au lămurit, poliţiştii i-au cerut să facă o schiţă a planului clădirii.
 

×