x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Este EXTRAORDINAR! Parcă aş fi intrat într-o altă eră!" Ce a găsit un scafandru în apele unui râu din SUA (VIDEO)

"Este EXTRAORDINAR! Parcă aş fi intrat într-o altă eră!" Ce a găsit un scafandru în apele unui râu din SUA (VIDEO)

25 Iun 2013   •   09:51
"Este EXTRAORDINAR! Parcă aş fi intrat într-o altă eră!" Ce a găsit un scafandru în apele unui râu din SUA (VIDEO)

Dave Leander, un scafandru din Michigan, Statele Unite, a descoperit un mesaj vechi de 100 de ani într-o sticlă, în apele raului St. Clair, scrie Huffington Post. Sticla se afla la 10 metri adancime. "Am văzut că înăuntru era o bucată de hârtie şi chiar am putut citi ce scria", a declarat bărbatul.

"Ne distrăm la Tashmoo" era mesajul de pe biletul scris pe 20 iunie 1915. Tashmoo era un celebru parc de distracţie din Michigan, care a fost închis în 1951. Biletul a fost semnat de Selina Pramstaller şi Tillie Esper, două tinere care locuiau în Detroit. Din păcate, mesajul nu a ajuns niciodată la destinaţie.

Eric Schiebold a citit în presa locală despre mesajul din sticlă şi a realizat că numele uneia dintre cele două persoane semnate pe bilet era la fel cu cel al bunicii sale.

"Este numele bunicii mele. Nu poate fi ea", a declarat Eric pentru ABC News. "După care am citit şi biografia şi am realizat că într-adevăr era vorba chiar despre bunica mea".

Esper avea 22 de ani atunci când a scrsi biletul. A murit în 1984.

"Suntem foarte entuziasmaţi. Simt că aş fi păşit într-o altă eră şi încep să aflu multe lucruri despre familia mea. Cine se poate gândi că bunica lui a avut la un moment dat 22 de ani? Ce facem la 22 de ani n-are nicio legătură cu ce facem când avem 70 de ani", spune Janet Baccanari, verişoara lui Eric Schiebold.

Istoricii au rămas surprinşi de cât de bine s-a păstrat hârtia. Aceasta va fi expusă în cadrul unei expoziţii la muzeul Harsens Island.


×