x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentru Rusia, Europa are nevoie de 'propriul anchetator Mueller'

Pentru Rusia, Europa are nevoie de 'propriul anchetator Mueller'

30 Iul 2018   •   10:46
Pentru Rusia, Europa are nevoie de 'propriul anchetator Mueller'

Europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt, liderul Grupului ALDE din Parlamentul European, consideră că Europa are nevoie de 'propriul anchetator (Robert) Mueller' pentru a investiga amploarea campaniilor de dezinformare duse de Rusia şi alte atacuri la adresa democraţiilor europene, informează publicaţia Ukrainska Pravda. 

 

'În septembrie, voi propune Parlamentului European măsuri în acest sens pentru a ne curăţa internetul şi social media. E timpul să ripostăm', declară Guy Verhofstadt într-un mesaj postat luni pe Twitter. 

În declaraţia sa, liderul ALDE din Parlamentul European se referă la anchetatorul special Robert Muller, desemnat de Congres pentru a investiga posibila complicitate între echipa de campanie a candidatului Donald Trump şi Kremlin în timpul alegerilor prezidenţiale din SUA în toamna anului 2016. 

Moscova este acuzată de ingerinţă în alegerile prezidenţiale americane de acum doi ani în favoarea lui Donald Trump, cu toate că ea neagă cu vehemenţă orice amestec. 

În acest context, agenţia de presă rus RIA Novosti notează că Rusia a respins în repetate rânduri acuzaţiile de interferenţă în alegerile din diferite ţări, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov le-a calificat drept 'absolut nefondate'. Mai mult, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că nu există dovezi concludente care să susţină aceste acuzaţii.

AGERPRES

×