x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Europa, Canada și Mexic răspund tarifelor impuse de SUA pentru importul de oțel și aluminiu

Europa, Canada și Mexic răspund tarifelor impuse de SUA pentru importul de oțel și aluminiu

01 Iun 2018   •   13:31
Europa, Canada și Mexic răspund tarifelor impuse de SUA pentru importul de oțel și aluminiu

Europa, Canada și Mexicul se pregătesc să răspundă tarifelor impuse importului de oțel și aluminiu de către președintele SUA, Donald Trump, scrie BBCDonald Trump a afirmat că tarifele impuse de către SUA au rolul de a proteja piața oțelului, vitală pentru securitatea națională. 

Uniunea Europeană a prezentat o listă de tarife întinsă pe 10 pagini pentru produsele din SUA, de la motocicletele Harley-Davidson la produsele alimentare. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a catalogat tarifele impuse de SUA ca fiind „ilegale”, în timp ce Ministrul Finanțelor din Germania, Peter Altmaier, speră că un răspuns decisiv din partea UE o sa-l facă pe Donald Trump să-și reconsidere decizia. 
Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a afirmat că mișcarea SUA a fost „total inacceptabilă” și a respins afirmațiile potrivit cărora țara sa reprezintă o amenințare pentru securitatea națională a Americii. 
Canada plănuiește să impună tarife de până la 25% pentru produsele din SUA de la 1 iulie. Produsele afectate vor include oțelul, dar și iaurtul, whiskey și cafea. 
Ministrul de Externe din Mexic, Luis Videgaray, a spus că țara sa se pregătește să impună noi tarife pentru importurile de oțel, porc, mere, struguri, afine și cașcaval din SUA. 
 

×