x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Evacuări în sud-estul Angliei din cauza unei furtuni de zăpadă

Evacuări în sud-estul Angliei din cauza unei furtuni de zăpadă

18 Mar 2018   •   15:17
Evacuări în sud-estul Angliei din cauza unei furtuni de zăpadă

Mai multe locuinţe din oraşul de coastă britanic Hemsby au fost evacuate duminică, după ce o revenire bruscă şi severă a iernii a provocat prăbuşirea unei stânci şi a dus la temeri că reşedinţele de pe ţărm s-ar putea prăbuşi, relatează DPA. 

În jur de zece imobile aflate pe coastă sunt în pericol să se prăbuşească în mare, a anunţat poliţia locală. Zăpada, gheaţa şi vântul au sporit semnificativ eroziunea stâncilor pe ţărmul nordic al Angliei. 

În decembrie 2013, cinci bungalouri din comitatul Norfolk au căzut în mare din cauza vremii extrem de nefavorabile, iar altele au fost avariate sever. 

Casele au fost construite iniţial mai departe de coastă, notează DPA. 

"Cu cinci ore în urmă, aveam încă nouă metri de grădină, acum s-a dus", a declarat un localnic pentru ziarul local Great Yarmouth Mercury după evacuare. Cu doi ani în urmă, casa lui se afla la nu mai puţin de 90 de metri de coastă. "Sper la un miracol", a mai spus el. 

Vremea de iarnă a provocat mari probleme şi în transport. Sute de zboruri sau călătorii cu trenul au fost anulate în cursul weekend-ului, fiind raportate numeroase accidente în trafic.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: furtuna de zapada anglia evacuari