x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ex-preşedintele Elveţiei, atacat cu o tartă în plină stradă (VIDEO)

Ex-preşedintele Elveţiei, atacat cu o tartă în plină stradă (VIDEO)

06 Mar 2012   •   15:03
Ex-preşedintele Elveţiei, atacat cu o tartă în plină stradă (VIDEO)

Fosta presedinta a Confederatiei Elvetiene Micheline Calmy-Rey a fost tinta unui atac cu o tarta, luni seara, la Geneva, informeaza AFP. Potrivit unei inregistrari video care circula pe internet, autorul atacului inedit este un fost client al Bancii Cantonale a Genevei (BCGE).

Inregistrarea video o prezinta pe Calmy-Rey in timp ce este abordata pe strada de un barbat care afirma ca se numeste Eric Dougoud. Acesta ii reproseaza ca a incalcat mai multe articole ale Conventiei Europene a Drepturilor Omului in cazul BCGE, intens mediatizat de presa geneveza in urma cu aproximativ zece ani.

"Nu am incalcat absolut nimic", ii raspunde fosta conducatoare elvetiana, moment in care barbatul scoate dintr-o punga ceea ce pare a fi o tarta pe care o zdrobeste fara menajamente pe fata lui Calmy-Rey.

Socul este atat de puternic, incat fosta presedinta face cativa pasi inapoi si aproape cade pe spate.

Agresorul poarta o vesta inscriptionata cu numele site-ului bandedecopainsgenevois.ch, care critica BCGE si conducerea acesteia.

Calmy-Rey a facut parte din Consiliul de Administratie al bancii si era ministru de Finante al cantonului Geneva atunci cand institutia a fost salvata, in 2000, de la faliment.

×
Subiecte în articol: presedinte elvetia bărbat atac tarta