x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Excursie sfârșită cu moartea a 10 adolescenți

Excursie sfârșită cu moartea a 10 adolescenți

27 Apr 2018   •   09:50
Excursie sfârșită cu moartea a 10 adolescenți

Directorul academiei premilitare Benny Tzion și un instructor al academiei au fost arestați vineri pentru crimă prin neglijență, după ce o excursie organizată de instituția din Tel Aviv a dus la moartea a 10 adolescenți în inundații, scrie The Times of Israel.

Cei doi au fost interogați în noaptea de joi spre vineri în legătură cu eșecul lor de a ține seama de avertismentele de inundații de la sud de Marea Moartă, potrivit poliției.

Cei doi suspecți vor fi aduși în fața tribunalului, vineri, unde poliția va solicita o prelungire a detenției lor.

Cei 10 elevi omorâți în inundații făceau parte dintr-un grup de 25 de elevi duși într-o excursie organizată de academia premilitară Benny Tzion. Aceștia urmau să înceapă studiile în următorul an, iar excursia avea scopul de a face o legătură cu aceste studii. Nouă dintre corpurile elevilor au fost găsite joi, iar cel de-al zecelea a fost găsit vineri.

Autoritățile au avertizat toate persoanele din Israel să evite Marea Moartă și regiune deșertică, vineri, în contextul în care existau mai multe avertismente de inundații și mai multe drumuri urmau să fie închise.

Academia a continuat excursia, în ciuda acestor avertismente privitoare la condițiile vremii. Nouă fete și un băiat au fost omorâți când au fost loviți de inundațiile din Nahal Tzafit, o albie din zona sudică a Mării Moarte.

Unul dintre tinerii care au supraviețuit a declarat cum un val de trei metri i-a luat prietenii.

 

 

 

 

×