x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Execuția unui terorist a declanșat conflictul diplomatic Germania-Rusia?

Execuția unui terorist a declanșat conflictul diplomatic Germania-Rusia?

de Dan Constantin    |    19 Iun 2020   •   20:46
Execuția unui terorist a declanșat conflictul diplomatic Germania-Rusia?

Care sunt dedesubturile răcirii relațiilor diplomatice dintre Germania și Rusia, accentuate de declarațiile ministrului de externe german?

 În 23 august 2019, în plină zi, în centrul Berlinului s-a produs o crimă. Tornike K. ,cetățean georgian de origine cecenă, mergea spre moschee, la rugăciunea de vineri. La ora 11.58 , de el s-a apropiat un bărbat mergând pe bicicletă care l-a împușcat cu un pistol cu amortizor. Asasinul a fost repede capturat, crima având loc într-un loc aglomerat, lângă cancelaria federală. Cel capturat avea asupra lui un pașaport rusesc cu numele Vadim Sokolov. El a dus la îndeplinire un ordin de eliminare a unui personaj considerat terorist, lider al organizației islamiste Emiratul Caucazului, urmărit de serviciile de securitate ale Rusiei. Sub numele Zelimkahn Khangoshvili, Tornike K scăpase în 2015 dintr-un atentat în Tbilisi, obținând statut de azilant  în Germania în 2016.

 Vadim Sokolov, de fapt Vadim K, plecase din Rusia cu o cursă aeriană spre Paris, ajunge la Varșovia și cu un autoturism închiriat merge la Berlin pentru a duce la îndeplinire ordinul de lichidare al celui care era pe lista terorișților cei mai vânați din Rusia.

 Restul sunt reacții diplomatice de rutină...

  •  

×