x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Execuţii pe bandă rulantă. Texas mai are puţin şi intră în criză de injecţii letale, au consumat aproape toate dozele!

Execuţii pe bandă rulantă. Texas mai are puţin şi intră în criză de injecţii letale, au consumat aproape toate dozele!

02 Aug 2013   •   14:39
Execuţii pe bandă rulantă. Texas mai are puţin şi intră în criză de injecţii letale, au consumat aproape toate dozele!

Statul american Texas se confruntă cu o criză. Mai are şapte alte execuții stabilite pentru lunile următoare, dar aprovizionarea cu pentobarbital (substanţă pentru injecţiile letale) expiră în septembrie.

Departamentul de Justiție penală a statului Texas a anuntat recent ca aprovizionarea cu pentobarbital (solutie folosita pentru injectiile letale) expiră în septembrie și că nu au fost găsite alternative. Statul, care realizează aproape jumătate din execuțiile din țară, a pus deja 11 de prizonieri pe lista pentru executie în acest an, cel puțin șapte fiind programate pentru lunile următoare.

 "Pentobarbitalul, care este utilizat singur sau împreună cu alte medicamente în toate execuțiile din SUA din ultimii doi ani, a fost mai ușor accesibil, deoarece a fost frecvent folosit ca si sedativ. Dar cred că restricțiile au fost puse pe distribuție. Este incert de ce, insa banuim ca e un fel de procedură prin care unele cadre medicale se concentrează pe păstrarea oamenilor în viață", a declarat Richard Dieter, de la Centrul de Informare pentru pedeapsa cu moartea.

 Din 1982, Texas a executat 503 de deținuți. Urmează Virginia, cu 110.

×
Subiecte în articol: injectie letala texas executie