x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exemplare de Biblii, cu mesaje codate, găsite în ascunzătoarea lui Osama ben Laden din Pakistan

Exemplare de Biblii, cu mesaje codate, găsite în ascunzătoarea lui Osama ben Laden din Pakistan

de Mediafax    |    01 Mar 2012   •   13:48
Exemplare de Biblii, cu mesaje codate, găsite în ascunzătoarea lui Osama ben Laden din Pakistan

Exemplare de Biblii ale liderului terorist Osama ben Laden au fost gasite in cladirea unde el a fost ucis de catre fortele speciale americane, din Abbottabad, Pakistan, informeaza MEDIAFAX, care citeaza The Sun.

Conform surselor, unele pagini ale acestor exemplare erau indoite si portiuni de text erau subliniate. Serviciile de informatii pakistaneze analizeaza textele pentru a afla detalii despre posibilitatea unor noi atentate.

In cladirea care a fost demolata de autoritatile pakistaneze, au mai fost gasite si doua dispozitive radio.

O alta teorie afirma ca Osama bin Laden ar fi cautat in textul Bibliei justificari pentru actiunile sale.

"Bibliile erau in limba engleza si nu suntem siguri de ce se aflau acolo. Aceste copii au fost gasite in timp ce verificam pentru ultima data camerele inainte sa demolam cladirea. Radiourile sunt functionale si vor fi predate investigatorilor impreuna cu cele doua carti. Cateva pagini erau indoite urmand sa vedem ce anume il interesa pe bin Laden. Poate cauta invataturi despre jihad", a declarat sursa.

"Lucrurile lui Osama ben Laden nu vor fi date nimanui. Le vom pastra si poate le vom arde mai tarziu dupa ce nu vor mai fi de folos. Daca este o Biblie printre ele, va fi trimisa catre o librarie sau biserica", a declarat ministrul de Interne pakistanez, Rehman Malik, referindu-se la o posbila dorinta a serviciilor de informatii americane de a intra in posesia acestor exemplare de Biblii.

×
Subiecte în articol: terorism biblie osama ben laden jihad