x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Există miracole: Povestea femeii salvată de la moarte sigură de Papa Ioan Paul al II-lea

Există miracole: Povestea femeii salvată de la moarte sigură de Papa Ioan Paul al II-lea

24 Apr 2014   •   20:13
Există miracole: Povestea femeii salvată de la moarte sigură de Papa Ioan Paul al II-lea
Sursa foto: EPA/Intact Images

O femeie din Costa Rica este unul dintre principalii invitaţi la canonizarea fostului Suveran Pontif, care a salvat-o de la moarte după ce i-a apărut în vis.

Floribeth Mora, o femeie din Costa Rica, suferea de un anevrism cerebral, iar medicii îi spuseseră că acesta nu putea fi operat şi că moartea ei era doar o chestiune de timp.

Femeia era parţial paralizată şi urma un tratament medical care îi mai ameliora durerile provocate de acel anevrism. În data de 1 mai, 2011, răsfoia aşa, întinsă pe pat, o revistă pe a cărei copertă era înfăţişat fostul Suveran Pontif polonez.

Papa i-a apărut ca o viziune, în timp ce privea coperta revistei şi avea impresia că mâinile lui s-au întins spre ea, îndemnând-o să se ridice din pat. Era exact în ziua când  Ioan Paul al II-lea a fost beatificat într-o ceremonie în aer liber, în Piaţa Sfântul Petru, printr-o ceremonie premergătoare canonizării.

“Floribeth, ridică-te, ce faci aici? De ce nu te duci la bucătărie să vezi ce face soţul tău?”,  i-a spus Papa Ioan Paul al II-lea.

Femeia în vârstă de 50 de ani, mamă a patru copii, i-a răspus Suveranului Pontif: “Mă simt bine acum. Mă duc, mă duc acum!”... Din acel moment, ea a fost cuprinsă de o stare de bine pe care nu o mai trăise vreodată. Femeia spune că s-a vindecat complet după apariţia Papei.

Deşi unii nu cred în povestea ei şi nici în miracole,  Maribeth este convinsă sută la sută că a fost vorba numai despre o minune. Şi medicii i-au confirmat că este vindectă complet, deşi nici ei nu îşi explică acest lucru.

Maribeth şi-a scris povestea pe un site de Internet, iar după un timp, a fost sunată de la Vatican şi invitată la canonizarea Papei Ioan Paul al II-lea. De asemenea, locuinţa ei din Costa Rica ese loc de pelerinaj al celor care vin să îi ceară sfaturi şi să îi ajute, iar unii dintre ei o idolatrizează.

Oamenii deja i-au dat multe scrisori pe care să le ducă Papei Francisc, atunci când va merge la Vatican, cu ocazia canonizării Suveranului Pontif. Dealtfel, Papa Francisc a afirmat public că ceea ce i s-a întâmplat femeii a fost un miracol şi că acesta este un argument în plus pentru ca Ioan Paul al II-lea să intre în rândul sfinţilor.  (S. Stancu)

×
Subiecte în articol: papa ioan paul al ii-lea