x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXPERIMENT ISS în estul Ucrainei. Ce au făcut cosmonauţii ruşi deasupra Donbasului şi Doneţkului (VIDEO)

EXPERIMENT ISS în estul Ucrainei. Ce au făcut cosmonauţii ruşi deasupra Donbasului şi Doneţkului (VIDEO)

13 Mar 2015   •   08:18
EXPERIMENT ISS în estul Ucrainei. Ce au făcut cosmonauţii ruşi deasupra Donbasului şi Doneţkului (VIDEO)

Cosmonauții ruși de pe Stația Spațială Internațională (ISS), reveniți ieri pe Pământ, au făcut experiențe de teledetecție fotografiind în special estul Ucrainei. "Ei au fotografiat aeroportul din Donețk și mai multe puncte fierbinți de pe Terra. Noi am lucrat mult deasupra Donbasului și Donețkulu", a explicat directorul zborurilor din sectorul rus al ISS, Vladimir Soloviov. Soloviov nu a precizat însă în ce au constat aceste experiențe de teledetecție și asigurând că este vorba despre o "practică curentă a colegilor noștri străini".

Tot ieri, agenția spațială rusă Roskosmos a publicat rezultatele misiunilor de teledetecție efectuate sub egida Chartei internaționale a Spațiului și catastrofelor majore, sateliții rusești furnizând Braziliei imagini ale recentelor inundații în vestul țării.

Un astronaut american și doi cosmonauți ruși de pe Stația Spațială Internațională s-au întors joi pe Pământ la bordul unei capsule Soyuz, după ce au petrecut șase luni în spațiu. Barry Wilmore, Elena Serova și Aleksander Samokutiaev au aterizat în stepele din Kazahstan, în zorii zilei de joi, conform AFP, citată de Agerpres. Ei au fost trimiși pe ISS la bordul unei capsule Soyuz, la 26 septembrie, rămânând în spațiu 167 de zile. În acest periplu, cei trei astronauți au parcurs peste 112 milioane de kilometri, precizează NASA pe site-ul său de internet.

Durata de ședere a astronauților pe ISS este de șase luni.

Viitoarea lansare a navetei Soyuz este prevăzută la 28 martie de la Baikonur (Kazahstan), avându-i la bord pe americanul Scott Kelly și pe rușii Mihail Kornienko și Ghennadi Padalka. Scott Kelly și Mihail Kornienko vor efectua un sejur de un an pe avanpostul orbital, o ședere fără precedent pentru membrii unui echipaj. Misiunea lor este de "a colecta date biomedicale pentru a pregăti misiuni de lungă durată în spațiu", a precizat NASA.

 

Cele mai interesante articole:

Aşa ceva N-AI MAI VĂZUT ÎN VIAŢA TA! BAŞII sunt atât de PUTERNICI încât deszăpezesc maşina în mai puţin de un minut (VIDEO)
FENOMEN BIZAR: Ce apare pe versantul unui munte, timp de 30 de minute, în fiecare seară a lunii octombrie (VIDEO)
■ EXPERIMENT ISS în estul Ucrainei. Ce au făcut cosmonauţii ruşi deasupra Donbasului şi Doneţkului. E INCREDIBIL! (VIDEO)
 Au dat peste o CREATURĂ URIAŞĂ, veche de 480 de milioane de ani. Arheolog: "Nu am mai văzut aşa ceva!" (VIDEO)
■ PE BUNE? IISUS a avut UN FRATE! Cine a fost acesta...
 "NICIODATĂ nu s-a mai găsit pe Pământ aşa ceva!". DESCOPERIRE FABULOASĂ făcută de cercetători în Egipt (VIDEO)
 IMAGINEA CARE A ISTERIZAT INTERNETUL! Ce a surprins o tânără din Irlanda într-un selfie făcut în oglindă
■ VIOL lângă staţia de autobuz. Zeci de persoane au trecut pe acolo, nimeni n-a observat nimic (VIDEO)
 

×