x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozie Beirut. Emmanuel Macron anunţă asistenţă europeană, dar solicită reforme structurale în Liban

Explozie Beirut. Emmanuel Macron anunţă asistenţă europeană, dar solicită reforme structurale în Liban

06 Aug 2020   •   14:35
Explozie Beirut. Emmanuel Macron anunţă asistenţă europeană, dar solicită reforme structurale în Liban

Libanul "nu este singur", a declarat joi, la Beirut, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, după explozia soldată cu cel puţin 145 de morţi, anunţând măsuri de asistenţă din partea Parisului şi a Uniunii Europene, dar cerând Guvernului libanez reforme structurale.

"Libanul nu este singur. Astăzi, prioritatea este asistenţa, susţinerea necondiţionată a populaţiei. Dar exigenţa pe care Franţa o are de câteva luni, de ani, se referă la reformele indispensabile în anumite sectoare", a declarat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

"Dacă aceste reforme nu vor fi efectuate, Libanul va continua să se scufunde. Noi vom ajuta să organizăm în următoarele zile măsuri suplimentare de asistenţă, la nivel francez, la nivel european. Eu doresc să organizez cooperarea europeană şi, mai larg, cooperarea internaţională", a subliniat preşedintele Franţei.

Potrivit celui mai recen bilanţ, cel puţin 145 de persoane au murit, iar alte aproximativ 5.000 au fost rănite în urma exploziei produse în zona portuară din Beirut.

Franţa a trimis deja zeci de membri ai echipelor de intervenţie în Liban. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat oferirea unui ajutor "excepţional" de 100.000 de euro oraşului Beirut. În plus, regiunea Île-de-France va dona 300.000 de euro filialei libaneze a Crucii Roşii.

Libanul este afectat de o gravă criză economică şi socială. În ultimele luni, la Beirut au avut loc proteste masive faţă de situaţia socială.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: beirut liban emmanuel macron