x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozie in Filipine: Cel puţin 10 persoane ucise şi zeci rănite în Davo, oraşul natal al preşedintelui

Explozie in Filipine: Cel puţin 10 persoane ucise şi zeci rănite în Davo, oraşul natal al preşedintelui

02 Sep 2016   •   23:21
Explozie in Filipine: Cel puţin 10 persoane ucise şi zeci rănite în Davo, oraşul natal al preşedintelui
Sursa foto: FOTO - Arhiva

O explozie produsă într-o piaţă din Davo, în sudul Filipinelor, oraşul natal al preşedintelui Rodrigo Duterte, a provocat moartea a cel puţin zece persoane şi rănirea altor câtorva zeci, au informat surse oficiale, însă deocamdată cauza exploziei rămâne necunoscută, relatează Reuters şi AFP.

Preşedintele Duterte s-a aflat vineri la Davao, însă este în siguranţă la o secţie de poliţie după explozie, a afirmat fiul său Paolo Duterte, care este viceprimar al oraşului.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Ernesto Abella, a afirmat pentru CNN Filipine că aproximativ 60 de persoane au fost rănite şi 10 au murit.

Incidentul a avut loc la o piaţă în faţa hotelului Marco Polo din Davao, în sudul Filipinelor, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei. Un oficial al poliţiei a afirmat că cel puţin 30 de persoane au fost spitalizate.

Fiul preşedintelui Duterte a declarat pentru Reuters că tatăl său se afla departe de locul în care s-a produs explozia. Mai devreme, preşedintele filipinez a apărut într-o conferinţă de presă televizată în oraş.

Cinci bărbaţi şi cinci femei au fost ucişi în explozie, a precizat Paolo Duterte.

Preşedintele Duterte este extrem de popular în Davao unde a deţinut funcţia de primar timp de peste 22 de ani înainte de a câştiga alegerile prezidenţiale în luna mai, victorie obţinută în urma promisiunilor că va declanşa un război împotriva drogurilor în care au murit peste 2.000 de oameni după ce a preluat mandatul pe 30 iunie.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: filipine explozie davo oras natal presedinte