x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozie într-o moschee şiită din Afganistan: Peste 25 de morţi şi 35 de răniţi

Explozie într-o moschee şiită din Afganistan: Peste 25 de morţi şi 35 de răniţi

21 Noi 2016   •   11:46
Explozie într-o moschee şiită din Afganistan: Peste 25 de morţi şi 35 de răniţi
Sursa foto: FOTO: Arhivă

Cel puţin 27 de oameni au murit şi 35 au fost răniţi luni într-o moschee şiită din Kabul după ce un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer în mijlocul credincioşilor, a informat poliţia din Kabul, citat de DPA.


Atacul s-a produs în timpul dimineţii (07:30 GMT). Atacatorul s-a aruncat în aer în mijlocul persoanelor care participau la o ceremonie religioasă şiită în moscheea Baqir-ul-Ulum.

Printre victime se află şi copii, a declarat Faraidon Obaidi, şeful departamentului de anchete penale din Kabul. 'Urmează să stabilim dacă (în moschee) se aflau şi femei atunci când atacatorul sinucigaş s-a aruncat în aer', a adăugat el.

Anterior, Ministerele de Interne şi al Sănătăţii indicaseră un bilanţ de opt morţi şi 17 răniţi, iar ToloNews, o agenţie de ştiri locală, transmisese că în explozie şi-au pierdut viaţa cel puţin 13 oameni şi 30 au fost răniţi. Potrivit DPA, insurgenţii talibani au dezminţit orice fel de implicare în atac.

Potrivit martorilor citaţi de Xinhua în interiorul lăcaşului de cult se aflau circa 300 de credincioşi în momentul atacului, care a avariat grav moscheea. Atentatul sinucigaş nu a fost deocamdată revendicat.

Sursa: AGERPRES

×