x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozie la New York! Poliţia din Bangladesh caută familia suspectului Akayed Ullah

Explozie la New York! Poliţia din Bangladesh caută familia suspectului Akayed Ullah

12 Dec 2017   •   10:29
Explozie la New York! Poliţia din Bangladesh caută familia suspectului Akayed Ullah

Autorităţile din Bangladesh încearcă să îi identifice pe membrii familiei şi orice colaboratori cunoscuţi ai lui Akayed Ullah, bărbatul bengalez despre care Washingtonul susţine că a produs luni o deflagraţie în Times Square din New York, transmite Reuters. 

Şeful poliţiei din Bangladesh a afirmat luni seară că Ullah nu are un trecut infracţional în ţara sa, pe care a vizitat-o ultima dată în luna septembrie. Akayed Ullah trăia alături de mama, sora şi doi fraţi ai săi în Brooklyn şi deţinea un permis de şedere în SUA, a precizat consulul general al Bangladeshului la New York, Shameem Ahsan. 

Ahmad Ullah, un nepot al lui Akayed Ullah, a declarat că acesta şi familia sa s-au mutat din Chittagong (sudul Bangladeshului) în capitala Dhaka în urmă cu mulţi ani. 

Bangladeshul a condamnat ferm atacul, subliniind că 'un terorist este un terorist indiferent de religia sau etnia sa şi trebuie să fie adus în faţa justiţiei'. 

Şeful poliţiei new-yorkeze, James O'Neill, a declarat că Akayed Ullah (27 de ani) purta fixat pe corp 'un dispozitiv exploziv rudimentar'. Suspectul, care a suferit arsuri şi alte răni, a fost arestat. 

Explozia s-a produs luni cu puţin înaintea orei locale 07:30 (12:30 GMT) într-un tunel care leagă Times Square de autogara Port Authority, un terminal de transport foarte frecventat la acea oră. Alte trei persoane fost rănite, dar vieţile nu le sunt în pericol. 

Mai multe publicaţii americane, printre care New York Times şi New York Post, au indicat că Akayed Ullah a declarat poliţiei că a fost inspirat de gruparea teroristă Statul Islamic. 

La 31 octombrie, opt persoane au fost ucise în primul atentat terorist cu victime produs în Manhattan după 11 septembrie 2001. Atacatorul, un uzbek de 29 de ani care a intrat cu un camion în mulţime, a fost arestat şi încarcerat. El jurase credinţă Statului Islamic. AGERPRES

×